ciasto:
25 dag margaryny do pieczenia
4 żółtka
2 jaja
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl cukru
2 szkl mąki pszennej
wierzch:
6 białek
1szkl cukru
20 dag wiórek kokosowych
dodatkowo:
marmolada owocowa (ok. 470 g)
Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku, a następnie po jednym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia - dosypywać partiami do masy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 36 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać przygotowane ciasto. Na cieście rozsmarować cienką warstwę marmolady.
Musi być pyszne, bo tak wygląda
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com
dziękuję za miły komentarz, zachęcam do wypróbowania przepisu :)
OdpowiedzUsuń