W tak pochmurny dzień jak dziś, ciasteczka owsiane to jeden z najlepszych sposobów na doładowanie się energią. Łakocie "nadziane" dużą ilością wartościowych orzechów i bogatej w magnez czekolady, to idealna przekąska do popołudniowej kawy, ale i niezły sposób na bardzo pożywne drugie śniadanie.
na ok. 20 szt
300 g płatków owsianych
1 jajko
130 g miękkiego masła
160 g cukru
100 g gorzkiej czekolady
garść orzechów laskowych
garść orzechów włoskich
Masło zmieszać z jajem, cukrem, masłem i płatkami owsianymi. Dodać posiekaną czekoladę i grubo pokrojone orzechy. Wszystko wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 5-6 godzin.
Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i dziękuję
OdpowiedzUsuńAle mam teraz ochotę na takie cudeńka *-*
OdpowiedzUsuńteż bym zjadła :)
UsuńWygląda wspaniale! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i bardzo dziękuje
OdpowiedzUsuńŚwietne ciasteczka wyszly:)
OdpowiedzUsuń