na ok 16 sztuk:
150 g mąki pszennej
120 g cukru brązowego
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka mielonego cynamonu
2 jaja
1 dojrzały banan
100 ml oleju
garść orzechów włoskich
250-300 g ananasa
krem:
100 ml śmietanki kremówki
250 g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
Mąkę zmieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Jaja rozkłócić z olejem. Banana rozgnieść widelcem, a ananasa pokroić w drobną kostkę. Oba składniki dodać do jajek. Wrzucić posiekane orzechy włoskie. Zmieszać mokre i suche składniki. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nalewać porcje ciasta. Piec ok 25-30 w piekarniku nagrzanym do 180 st C. Ostudzić.
Przygotować krem: śmietankę ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Krem rozłożyć na babeczkach, udekorować orzechami. Schłodzić.
Wyglądają pięknie *-* ślicznie je przybrałaś!
OdpowiedzUsuńsmakują równie dobrze! :)
UsuńApetyczne babeczki))
OdpowiedzUsuńoj tak! :)
Usuńnie tylko wyglądają :)
OdpowiedzUsuń